Χρήστος Αρναούτογλου, PhD, DFFP

Θα ήθελα με λίγα λόγια να σας συστηθώ…

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1976, και αποφοίτησα με βαθμό «λίαν καλώς» από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001. Αφού εξέτισα το αγροτικό μου στο νόμο Ξάνθης, την επομένη χρoνιά ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στη Μαιευτική- Γυναικολογία στο Νοσοκομείο Ξάνθης, Κομοτηνής και Βέροιας.

Το 2005 ξεκίνησα την εξειδίκευση μου στους μαιευτικούς υπερήχους και την εμβρυομητρική ιατρική στο Centre for Fetal Care του Queen Charlotte’s and Hammersmith Hospital υπό την επίβλεψη του καθηγητού Nicholas Fisk, όπου και εντάχθηκα ως εκπαιδευόμενος για το Δίπλωμα Εξειδικευμένης Υπερηχογραφίας (Advanced Diploma in Obstetric Ultrasound) του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (RCOG), το οποίο και απέκτησα το 2007. Περαιτέρω έλαβα την πλήρη πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation (FMF ID: 42071), ώστε να μπορώ να εκτελώ πιστοποιημένα όλες τις υπερηχογραφικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ταυτόχρονα, συνέχισα την ειδικότητα μου στο Heartlands Birmingham Hospital και στο Darlington Memorial Hospital στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το 2008 που έλαβα τον τίτλο ειδικότητας της Μαιευτικής – Γυναικολογίας. Τον ίδιο χρόνο αναγορεύτηκα Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία.

Την επόμενη χρονιά ξεκίνησα να εργάζομαι στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυο-μητρικής Ιατρικής της Κλινικής «Γένεσις» στη Θεσσαλονίκη και ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης (ΠΔ/407) στο τμήμα υπερήχων της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Το 2010 εργάστηκα σε βαθμό επιμελητή στο τμήμα εμβρυομητρικής ιατρικής του University College Hospital στο Λονδίνο υπό την διεύθυνση του καθηγητού Kypros Nicolaides και εξειδικεύ-τηκα στην εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία.

Από το 2011 είμαι υπεύθυνος και εργάζομαι στο Κέντρο Προγεννητικής Διάγνωσης στη Θεσσαλονίκη και ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα υπερήχων της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Περαιτέρω κατέχω το Δίπλωμα Οικογενειακού Προγραμματισμού (DFFP) από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (RCOG), (Diploma Number: D020938), το πιστοποιητικό επάρκειας στο «Μαιευτικό Υπερηχογράφημα Προσδιορισμού της Ηλικίας Κυήσεως» και «Υπερηχογραφικής Παρακολούθησης Εμβρύου κατά το Τρίτο Τρίμηνο Κυήσεως» από το Perinatal Institute of West Midlands της Μεγάλης Βρετανίας και το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (European University Diploma of Gynecological Operative Endoscopy) του University of Auvergne στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας και διετέλεσα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας.

Τέλος έχω συγγράψει δεκάδες εργασίες σε διεθνή περιοδικά κύρους και έχω κάνει ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ είμαι μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής.

Είμαι παντρεμένος με την παιδοκαρδιολόγο Νατάσα Κεϊβανίδου, και έχω δυο παιδιά, την Ελένη και τον Θανάση.